Μια καλοκαιρινή μέρα στο «Άσυλο του Παιδιού»

16 Ιουνίου-30 Ιουνίου 2023 & 3 Ιουλίου-14 Ιουλίου 2023

Ξεκινάμε με πρωινό γεύμα στην τραπεζαρία, παιχνίδι στην αυλή και κουβεντούλα με τους φίλους. Γινόμαστε ομάδες ανάλογα με την ηλικία του καθενός και συζητάμε το πρόγραμμα της ημέρας. Με την πρωινή δροσιά αρχίζουμε τις αθλητικές δραστηριότητες στα γήπεδα (μπάσκετ, βόλεϊ κ.α.), τις δράσεις αειφορίας (Πράκτορες του Πλανήτη), την κηπουρική και άλλα βιωματικά εργαστήρια. Διάλειμμα για δεκατιανό και ξεκούραση. Ακολουθούν τα εργαστήρια δημιουργίας και έκφρασης (με χρώματα και ανακυκλώσιμα υλικά, θεατρικό παιχνίδι, μαγειρική και άλλα πολλά). Όμως δεν τελειώνουμε εδώ…

Μετά το μεσημεριανό γεύμα συνεχίζουμε με δραστηριότητες όπως ακρόαση μουσικής, κινούμενη εικόνα, υπολογιστές, απλά πειράματα φυσικής, φωτογραφία και δημιουργική απασχόληση για όλες τις ηλικίες. Μικρή διακοπή για απογευματινό και μοίρασμα των εντυπώσεων για το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι εγγραφές για το Αθλητικό & Ψυχαγωγικό Καλοκαιρινό Πρόγραμμα ξεκίνησαν και για τις δύο περιόδους.

Σημαντικές πληροφορίες για τους γονείς

- Το καλοκαιρινό πρόγραμμα πραγματοποιείται στις πευκόφυτες εγκαταστάσεις του Β’ Συγκροτήματος του «Ασύλου του Παιδιού».

- Οι ώρες άφιξης είναι 6.30-8.00 και αναχώρησης 14.30-17.00.

- Η παράδοση και παραλαβή των παιδιών γίνεται αποκλειστικά από υπεύθυνες παιδαγωγούς στην κεντρική είσοδο κοντά στο εκκλησάκι (χρήσιμη η επίδειξη ταυτότητας κατά τις πρώτες μέρες).

- Τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια (όχι σαγιονάρες ή πέδιλα). Να έχουν μαζί τους κασετίνα με μολύβια, μαρκαδόρους και ψαλιδάκι, καπέλο, αντιηλιακό, εντομοαπωθητικό της επιλογής σας για καθημερινή χρήση, μια αλλαξιά ρούχα και παγουράκι με νερό στα σακίδιά τους. Ηλεκτρονικά παιχνίδια, tablet και κινητά θα πρέπει να παραμένουν σπίτι. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο σε ερεθίσματα και αποτελεί ευκαιρία «αποτοξίνωσης» από την οθόνη.

- Δεν χρειάζονται τροφές στο σακίδιο, η διατροφή στο «ΑτΠ» είναι σωστή και πλήρης (4 γεύματα).

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του «ΑτΠ», τηλ. 2310209398

Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα περάσουν χαρούμενες και ξένοιαστες στιγμές μαζί μας!


ΑΙΤΗΣΗ εδώ

 

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449