Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στην έκθεση «60 χρόνια-60 στιγμές».

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Φωτίζει 60 εμβληματικές στιγμές της ιστορικής του διαδρομής, άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, και διανύοντας 60 σταθμούς φτάνει στο σήμερα.

Όσοι έλαβαν μέρος στη ξενάγηση είχαν τη δυνατότητα να δουν περισσότερα από 274 εκθέματα που δεν έχουν παρουσιαστεί άλλη φορά στο κοινό και λίγα μόνο από αυτά, είναι από τη μόνιμη έκθεση.

Επιπλέον στο μουσείο εκτίθεται η ελαιογραφία του Νικόλαου Γύζη «Το δεύτερο παιδί» που ανήκει στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης και είχε παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο το 1962 κατά τον εορτασμό των 50 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και η «Προσωπογραφία Α.Γ.Ξ.» του Γιάννη Τσαρούχη από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που είχε φιλοξενηθεί στην αναδρομική έκθεση του ζωγράφου το 1981 στο ΑΜΘ.

Στην έκθεση ξεναγηθήκαμε από την αρχαιολόγο του ΑΜΘ κ. Αγνή Αποστολίδου και κατανοήσαμε σε βάθος τη πορεία του Μουσείου από την δημιουργία του μέχρι σήμερα. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη και τους φίλους του «Ασύλου του Παιδιού» για τη συνεχή στήριξή τους στο έργο μας και το όμορφο κλίμα που δημιουργούν σε κάθε ανάλογη δράση.

ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ . Εγνατια 129 . ΤΚ 54638 . θεσσαλονικη . Τ: 2310 209398 . φαξ: 2310 202449